imfe.jpg
  English
.
.
.

| Надрукувати |

КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ЗАХОДИ «SOMOS DE UCRANIA CON AMOR» («МИ З УКРАЇНИ З ЛЮБОВ'Ю»): КОНЦЕРТ З ВИСТАВКОЮ ОБРАЗОТВОРЧОГО ТА ДЕКОРАТИВНОГО МИСТЕЦТВА

 

У цей важкий і доленосний для України і Світу час вимагає від кожного принципово нового усвідомлення відповідальності перед Всемогутнім Богом та світовою спільнотою за встановлення миру та збереження Планети. Вимушені переселенці патріотично налаштовані й попри всі складнощі приєдналися до заклику про дієвий професійний мистецький фронт.

29 травня у церкві «Santa Maria» в провінції Барселони відбулася прем'єра концерту «Somos de Ucrania con amor» з виставкою образотворчого та декоративного мистецтва спільними зусиллями Всеукраїнської громадської організації «Інтелектуальна Україна» за участі Голови організації - кандидата педагогічних наук Т. М. Струбчевської, зокрема під її керівництвом музичний колектив виконав авторські пісні про зруйновані та понівечені міста України (Буча, Ірпінь тощо). Участь у заході взяла наукова співробітниця відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, кандидатка мистецтвознавства Г. В. Істоміна.

Галина Істоміна увагу присутніх акцентувала на образотворчо-декоративний напрям, зокрема, представила свою творчу роботу «Архангел Михаїл». Зокрема, за кураторства вченої ІМФЕ було організовано виготовлення патріотичних сувенірів та виставку дитячих малюнків на тему війни.

Велелюдний культурно-мистецький захід актуалізував духовно-інтелектуальний потенціал вимушених переселенців-українців, посприяв серед місцевого населення вияву солідарності українцям у боротьбі із загарбниками.

 

 

 

  

 

 

Кандидат мистецтвознавства, науковий співробітник
відділу декоративного та образотворчого Галина Істоміна