imfe.jpg
  English
.
.
.

Шановні користувачі!

 

Звертаємо увагу, що вся інформація сайта є інтелектуальною власністю Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. Користувачі можуть послуговуватися матеріалами сайта з пізнавальними чи науковими цілями (за умови посилання на інтернет-ресурс Інституту). Забороняється копіювання, тиражування (на паперових чи електронних носіях) та розміщення матеріалів на приватних сайтах з комерційною або іншою метою. Користувачі-порушники цього застереження нестимуть відповідальність згідно із чинним законодавством.

 

Підручники, посібники

 

2022,2021,2020,2017,2016,2014, 2013,2012

 

 

 Железняк С.М., Ламонова О.В. Образотворче мистецтво: підруч. для 5-го кл. загальноосвіт. навч. закл. / С.М. Железняк, О.В. Ламонова. Київ: Генеза, 2013. - 176 с.

ISBN 978-966-11-0259-9

З підручника «Образотворче мистецтво» учні дізнаються про те, що таке мистецтво та які є види образотворчого мистецтва, про види графіки та її техніки, про прийоми композиції, про види живопису, про скульптуру і декоративно-ужиткове мистецтво, про поєднання різних видів мистецтв, а також про творчість відомих українських і зарубіжних художників.

 

 

 


Активное изображение

Волошенюк О. В., Кульчинська Л.М. (у співавторстві)  «Практична медіаосвіта: авторські уроки». Практична медіаосвіта : авторські уроки. Збірка / Ред.- упор. В. Ф. Іванов, О. В. Волошенюк; За науковою редакцією В. В. Різуна. – Київ: Академія української преси, Центр вільної преси, 2013. – 447 с.

ІSBN 978-966-2123-48-7

Збірка авторських уроків з основ медіаосвіти та медіаграмотності розроблена для проведення інтегрованих та самостійних  уроків з медіаграмотності у середніх загальноосвітніх закладах України. Автори збірки – українські медіапедагоги–практики, науковці – об’єднали найактуальніші практичні розробки в галузі підготовки школярів з цього напряму. Призначений для вчителів та студентів педагогічних спеціальностей.

 


Активное изображениеВолошенюк О. Навчальна програма «Медіаосвіта (медіаграмотність)» (для студентів вищих педагогічних навчальних закладів, педагогічних та науково-педагогічних працівників). – К., 2013.

Завантажити

 

 

 

 

 


Активное изображениеСтеповик Д. В. Візантологія / Дмитро Степовик. – Львів-Жовква : Місіонер. – 2013. – 350 с.

ІSBN 978-976-658-297-6

Навчальний посібник для історичних факультетів університетів України та духовних академій Української православної церкви та Української греко-католицької церкви. В посібнику розглядається вся історія Візантії від утворення цієї християнської держави на початку IV ст. до її падіння в ХV ст.